KiLO VERME

ANA SAYFA
KiLO VERME
FIT LIFE
STRESi YENiN
NUNCHAKU
ÖZEL DERS
RESiMLER
HABERLER
AHMET DOGAN
A.D. KICK BOXING HAKKINDA
SPORCULAR
SALONUMUZ
iLETiSiM
kilo.jpg

Doğru Beslenme ve Diyet

Diyeti toplum olarak nelerin yenip yenmeyeceğinin yazılı olduğu bir kağıt olarak algılıyoruz. Oysa diyet yapmak, sadece neler yemeli, neler yememeli konusu değildir. Diyet, neyi, nasıl, ne ölçüde ve ne zaman yiyeceğimizi bilmek ve bunu sürekli uygulamaktır. Bunun için " diyet yapmak" yerine "doğru beslenme” demek daha doğru olacaktır.

Doğru beslenme yalnızca hastalanınca, ya da kilo alınca aklımıza gelen bir davranış biçimi olmamalıdır. Beslenme, önemli bir kültür sorunudur. Çocuğa yemekten önce şeker, çikolata verip "bu çocuk neden yemiyor" diye sormak, marketten alışveriş yaparken süt yerine kolalı içecekleri, çeşitli meyve, sebze yerine cips, kuru yemiş almak, yemek yaparken eti fırında pişirmek yerine yağda kızartmak yanlış beslenme kültürümüzün birer parçası.

Bu yanlış beslenme kültürü, yaz geldiğinde fazla kilolardan kurtulmak için moda olan diyetlerden birini yapmamıza neden olur. Oysa size uygunluğu tartışılacak olan bu diyetleri uygulamak yerine, her şeyin yenebildiği ama ölçülü yenebildiği, bir doğru beslenme ölçüsünü bulabilseniz. O zaman, ne her duyduğunuz diyeti yapmaya gerek kalır, ne de her yaz başında diyet yapmak için çırpınmalara.

Diyet yapmak doğru beslenmektir. Doğru, sağlıklı beslenmek ise her şeyden ama ölçüsüyle yemektir. Bilmemiz gereken şudur; insan sağlığı açısından bilinçli beslenme, bugün de yarın da geçerliliğini koruyacaktır. Bu nedenle moda diyet yerine, bilinçli ve doğru beslenmek.

 

En Fazla Kalori Yaktıran Spor

Birçok kişi diyete girdiğinde yeterince yemek yemez ve doğal olarak metabolizmalarını yavaşlatırlar; suni bir açlık sürecine girdiklerinden, vücut kalorileri yeterince hızlı yakmaz, çünkü onları korumak zorunda olduğunu hisseder. Egzersizin çok önemli olmasının nedeni budur. Fiziksel faaliyet, metabolizmanın hızının korunmasını sağlar, çünkü bu tür faaliyetler, vücudunuza fazla kalori yakma nedeni sunar. Dolayısıyla, vücudunuzun paniğe kapılmasını ve açlık durumuna girmesini önlemek için, düzenli olarak egzersiz yapmak şarttır .*

            Kick Boxing ile kendinizi fazla zorlamadan 800 kalori yakarken, sıkı bir çalışma ile bu sayıyı 1200 – 1300 kaloriye kadar çıkarabiliyorsunuz. Vücudunuzun bütün kaslarını çalıştırırken bu kadar çok kalori de yakmış oluyorsunuz. Dans, Stretching, Focus Mitt Routine, Kicking Shield ve tüm el-ayak koordinasyonu çalışmalarıyla kilo vermenin yanı sıra bölgesel zayıflama da çok kısa zamanda sağlanmaktadır. Aerobik tarzda kondisyonel çalışmalardan sonra stretching yapıyorsunuz, ardından attığınız yumruklarla kollarınız gelişiyor, kolların geri çekiş pozisyonunda ise sırt kaslarınız. Tekmeler esnasında bacak kaslarınız ve eklemleriniz çalışıyor, vurduğunuzda oluşan dirençle arka adaleleriniz, bacağı geri çekerken kalça kaslarınız çalışıyor. Her dersin sonunda yapılan karın, sırt, basen, kalça ve boyun sıkılaştırma, inceltme ve güçlendirme egzersizleriyle tüm vücudunuz etkili bir şekilde çalışıyor.

            Kendini koruma haricinde kilo vermek ve ideal bir vücuda sahip olmak için de Kick Boxing denemeye değer.

                  *SiZ, KULLANIM KLAVUZUNUZ, Prof. Dr. Mehmet ÖZ, Prof. Dr. Michael C. ROIZEN, Koridor Yayıncılık, 2005 İstanbul, Sayfa 24